Laga elscooter

Här kan du få reda på vart du går när du vill laga din elscooter:

Vad gör du om du behöver fixa din elscooter?

Vad gör du om du behöver laga din elscooter? Den har blivit väldigt populär på kort tid och alla vanliga reparatörer har inte riktigt hängt med. Därför kommer vi här berätta vilka val du har när du har en trasig scooter.

Elscooter-reparation

Ju mer du kör din elscooter, desto högre är chansen att du behöver underhålla den. Det vanliga är att man behöver reparera den 1-2 gånger per år (om du använder den flitigt). Det vanligaste som brukar krångla är:

 • batteriet
 • hjulen
 • bromsarna

Dina alternativ när det kommer till reparation

För att laga elscootern kan du göra följande:

 • Om du har garanti kvar, gå tillbaka med den till butiken där du köpte den
 • Hitta lokal reparatör
 • Gå till en vanlig cykelbutik och se om de kan reparera den
 • Laga elscootern själv

Info

Ta tillbaka till butiken / återförsäljaren

Om du har handlat din elscooter från en pålitlig butik eller e-handlare så har du tur. För det första så har du konsumentköplagens på din sida som ger dig en massa skydd, men sen kan enskilda återförsäljare ha generösa returpolicies. Det gör att du har goda chanser att kunna skicka tillbaka din elscooter för reparation eller till och med få en ny.

Då det blir viktigt med vem du köpt ifrån först när du behöver reparera den är det extra viktigt att du kollar upp all returpolicy och garanti innan köpet.

På nätet hittar du ofta bra priser, men tyvärr är det inte alla e-handlare som har fysisk närvaro när det kommer till att reparera din el scooter. Tipset är då att även kolla upp vart du går när du behöver skicka elscooter på service och reparation. Det brukar ofta bli billigare att gå in med den till en fysisk butik eller serviceställe än att behöva posta in den (tänk på fraktkostnaden). Och om du köpt  från utlandet så får du räkna en saftig fraktkostnad!

Reparera den själv

Du kan laga elscootern själv om den är lätt att underhålla. Tänk dock på att de flesta modeller på marknaden inte är enkla att laga själv. Exempel på vanliga saker att reparera själv är:

 • Punktering i däcken
 • Justera bromsar
 • Byta däck
 • Olja in gnisslande delar
 • Skruva åt lösa delar

Se vår guide till hur du lagar din egen hoj. Där kommer du få lära dig fixa de vanligaste problemen.

Reparatör av elscootrar 

Allt fler butiker med reparatörer börjar poppa upp som fixar din hoj åt dig. Ibland brukar det vara bäst att låta experterna reparera åt dig. Är det för tekniskt och du inte riktigt vet vad du gör så är det bäst att ta det säkert och gå till en professionell reparatör som gör jobbet åt dig. På den här sidan har vi sammanställt en lista åt dig.

Vanliga cykelverkstäder

Det är inte alla cykelverkstäder som kan reparera din hoj åt dig, men det finns några som kan göra en del enklare reparationer. Främst är det cykelverkstäder som även reparerar vanliga elcyklar som kan tänka sig att även laga elscootrar.

Laga punktering elscooter

FAQ